Chokladsmörkräm
2014-06-21 @ 22:17:58
Chokladsmörkräm:
Chokladsmörkräm:
250g smör
250g (vit,ljus eller mörk) choklad, jag tog mörkchoklad.
200 g florsocker
1 äggula
Vispe smöret i 10-30 minuter, sikta florsocker och vispa i minst 10 minuter till. Smält undertiden chokladen över vattenbad och låt den svalna. När chokladen har svalnat så häller man i den sakta, när all chokad är i och du her en jämn och fin smörkräm så ta i äggulan, sen är den klar! Svårare än så är det inte för att få en riktigt god chokladsmörkräm.
Receptet räcker till en tårta som är 20-24 diameter, med att fylla ett lager och spackla hela tårtan runt om.
När du har chokladsmörkrämen är på tårtan så låt den stelna lite i kylen i 10 minuter.
Sen dekorerade jag tårtan med grädde och jordgubbar.
Kommentarer
Trackback